Weldadig Tuin-, Lunch- en Kunstarrangement

U kunt een leuke dag uit plannen door een bezoek te brengen aan Galerie ‘Beeldschoon’
bij de Pol en de Maartjestuin in Eesveen.
Galerie ‘Beeldschoon’ is gevestigd in de Kop van Overijssel tussen Nationaal Natuurgebied De Weerribben, het bosgebied De Woldberg en Landgoed De Eese.

De Maartjestuin ligt tegenover landgoed “Heerlijkheid de Eese”, is een veel bezochte bezoekerstuin, die bestaat uit diverse tuinkamers, gescheiden door strak gesnoeide hagen, en borders vol bijzondere vaste planten en rozen.
Ton en Ria Rietveld ontvangen u rond 10.30 uur met koffie of thee en iets lekkers.
Daarna kunt u de galerie met aangrenzende tuin bezoeken. Er is veel Kunst van professionele kunstenaars te bewonderen voor binnen en buiten in diverse materialen en disciplines.

Rond 12.15 uur verlaat u De Pol met een zakje bloemenzaad, fiets- of autoroute en gaat u richting De Maartjestuin (5,8 km). U kunt dit per fiets, wandelend of per auto doen.

Maartje ontvangt u rond 12.30 uur om te genieten van een heerlijke lunch met zoveel mogelijk biologische en streekeigen producten) U mag plaatsnemen op het sfeervolle gedekte terras en genieten van al het lekkers. Maartje vertelt u graag over het ontstaan van de tuin en over alle bijzondere planten in haar tuin.
Na afloop – u komt (waarschijnlijk) over landgoed ”Heerlijkheid de Eese” (midden in de route) – kunt u ook nog een stop maken om een korte wandeling rond het kasteeltje en het koetshuis te maken.

Inbegrepen in arrangement

 • Weldadige ontvangst met koffie/thee en wat lekkers bij Galerie ‘Beeldschoon’
  met gratis zakje bloemenzaad.
 • Weldadige tuinbezichtiging en lunch in de Maartjestuin.
 • Gratis stekje uit de collectie van Maartje!
 • Gratis wandeling rond Kasteeltje en Koetshuis.

 • Gratis Fiets/wandelroute Tuin-, Lunch- en kunstarrangement.

 • Gratis fiets- en autoroute: Beeldschoon & Weldadig KunstRondje, Weldadig Rondje en Museum Rondje.

 • Bij aankoop van een kunstwerk bij Beeldentuin en Galerie ontvangt u een korting van 5%.

Voorwaarden

Arrangement te boeken van mei t/m november 2023 (ma t/m za) Niet te reserveren op Hemelvaartsdag en 1e en 2e Pinksterdag.
€ 29,50 PER PERSOON

Weldadig fietsen!

Eventueel zijn er fietsen of e-bikes te huur. Wel van tevoren even reserveren!

29,50 per persoon (geldig uitsluitend voor min. 4 personen)

Weldadig Fiets-, Tuin en Luncharrangement


U kunt een leuke dag uit plannen door een fietstocht te maken door de ”Koloniën  van Weldadigheid”. U begint in Noordwolde waar u de fiets(en) en/of e-bike(s) ophaalt bij  Fietsplus Noordwolde, welke gelegen is vlak naast het Vlechtmuseum. Hier krijgt u een gratis fietskaart mee.


Onderweg komt u langs de prachtige monumenten van de Koloniën, maar ook door schitterende natuurgebieden. Aan de rand van Landgoed de Eese en langs de route van het” Weldadige Rondje” ligt de Maartjestuin. Deze tuin is met veel zorg en passie  aangelegd en onderhouden. Er zijn diverse tuinkamers met prachtig ingerichte bloemenborders, Maartje vertelt u er graag over.

Op deze rustgevende locatie staat er een heerlijke lunch (met streekeigen producten) op u te wachten. Met een volle maag en tevreden gevoel kunt u dan weer uw fietsroute vervolgen, om ten slotte, aan het einde van de dag uw fietsen en of e-bikes bij Fietsplus Noordwolde weer in te leveren.

Inbegrepen in arrangement

 • Weldadige ontvangst met uitreiking van de fietskaart “Weldadig Rondje”
 • Weldadige fietsroute langs de mooiste plekjes van de” Kolonie van Weldadigheid”.
 • Weldadige ontvangst in de Maartjestuin, waar u een heerlijke Lunch geserveerd krijgt.
 • Gratis plantje of zaad uit Maartjes planten collectie.
 • Gratis parkeren bij Fietsplus Noordwolde.

Voorwaarden

Reservering mogelijk van april t/m oktober 2023 di t/m za 11.00-17.00 uur.
Voor info: 0561-432796 of 06-23927380

29,50 (met gewone fiets) of € 40 (met e-bike)

Wilt u een afspraak maken met de Maartjestuin dan kunt u gebruik maken van het onderstaande formulier. Het invullen van het formulier is geheel vrijblijvend.