Weldadig Tuin-, Lunch- en Kunstarrangement

U kunt een leuke dag uit plannen door een bezoek te brengen aan de Maartjestuin en aan de Beeldentuin en Galerie ‘Expositie Beeldschoon’ bij de Pol.

De Maartjestuin ligt tegenover landgoed “Heerlijkheid de Eese”, is een veel bezochte bezoekerstuin, die bestaat uit diverse tuinkamers, gescheiden door strak gesnoeide hagen, en borders vol bijzondere vaste planten en rozen. Maartje ontvangt u rond 10:30 uur met koffie en thee, daarna krijgt u een uitgebreide rondleiding door de tuin en vertelt zij over het ontstaan en over alle bijzondere planten in haar tuin. Rond 12.00 uur staat er een heerlijke lunch (met zoveel mogelijk biologische en streekeigen producten) voor u klaar. U mag plaatsnemen op het sfeervolle gedekte terras en genieten van al het lekkers.

Rond 13:30 uur verlaat u met plant, fietsroutes en een volle maag de Maartjestuin en gaat u naar de Beeldentuin ‘Expositie Beeldschoon’ van Ton en Ria Rietveld bij de Pol. 5.8 km! U kunt dit per fiets, wandelend of per auto doen. U komt over landgoed ”Heerlijkheid de Eese” (middenin de route) waar u ook nog een stop kunt doen om een korte wandeling rond het kasteeltje en het koetshuis te maken.

Rond: 14:15 uur aankomst Beeldentuin en Galerie ‘Expositie Beeldschoon’. Ton en Ria heten u van harte welkom en nemen u mee voor een persoonlijke rondleiding door de Beeldentuin. Dit jaar exposeren 35 kunstenaars met kunstwerken die passen bij het thema van 2021: ‘Muziek met een vleugje dans’. Na de rondleiding staat er een heerlijk kopje koffie of thee met iets lekkers voor u klaar!

Inbegrepen in arrangement

 • Weldadige ontvangst met koffie/thee en koloniekoekje in de Maartjestuin.

 • Weldadige rondleiding/tuinbezichtiging en lunch in de Maartjestuin.

 • Gratis tuinplantje uit de collectie van Maartje!

 • Gratis wandeling rond Kasteeltje en Koetshuis.

 • Gratis Fiets/wandelroute Tuin-, Lunch- en kunstarrangement.

 • Gratis fiets- en autoroute: Beeldschoon & Weldadig KunstRondje, Weldadig Rondje en Museum Rondje.

 • Bezoek/rondleiding Beeldentuin en Galerie bij de Pol incl. een kopje koffie/thee met traktatie.

 • Bij aankoop van een kunstwerk bij Beeldentuin en Galerie ontvangt u een korting van 5%.

Voorwaarden

Arrangement te boeken van 08 mei t/m 27 juni 2021 (ma t/m zo) en van 1 juli t/m 20 september 2021 (ma t/m za). Andere dagen op afspraak! Niet te reserveren op Hemelvaartsdag en 1e en 2e Pinksterdag.

Weldadig fietsen!

Eventueel zijn er fietsen of e-bikes te huur. Wel van tevoren even reserveren!

22,50 per persoon (geldig uitsluitend voor min. 4 personen)

Weldadig Fiets-, Tuin en Luncharrangement


U kunt een leuke dag uit plannen door een fietstocht te maken door de ”Koloniën  van Weldadigheid”. U begint in Noordwolde waar u de fiets(en) en/of e-bike(s) ophaalt bij  Fietsplus Noordwolde, welke gelegen is vlak naast het Vlechtmuseum. Hier krijgt u een gratis fietskaart mee.


Onderweg komt u langs de prachtige monumenten van de Koloniën, maar ook door schitterende natuurgebieden. Aan de rand van Landgoed de Eese en langs de route van het” Weldadige Rondje” ligt de Maartjestuin. Deze tuin is met veel zorg en passie  aangelegd en onderhouden. Er zijn diverse tuinkamers met prachtig ingerichte bloemenborders, Maartje vertelt u er graag over.

Op deze rustgevende locatie staat er een heerlijke lunch (met streekeigen producten) op u te wachten. Met een volle maag en tevreden gevoel kunt u dan weer uw fietsroute vervolgen, om ten slotte, aan het einde van de dag uw fietsen en of e-bikes bij Fietsplus Noordwolde weer in te leveren.

Inbegrepen in arrangement

 • Weldadige ontvangst met uitreiking van de fietskaart “Weldadig Rondje”
 • Weldadige fietsroute langs de mooiste plekjes van de” Kolonie van Weldadigheid”.
 • Weldadige ontvangst in de Maartjestuin, waar u een heerlijke Lunch geserveerd krijgt.
 • Gratis plantje of zaad uit Maartjes planten collectie.
 • Gratis parkeren bij Fietsplus Noordwolde.

Voorwaarden

Reservering mogelijk van april t/m oktober 2021 di t/m za 11.00-17.00 uur.
Voor info: 0561-432796 of 06-23927380

25,00 (met gewone fiets) of € 37.50 (met e-bike)

Wilt u een afspraak maken met de Maartjestuin dan kunt u gebruik maken van het onderstaande formulier. Het invullen van het formulier is geheel vrijblijvend.